Udnyt dine butikkers fulde potentiale

Omdan til fulfillment centre og tilbyd levering indenfor 1–3 timer

doorhub
3 min readApr 14, 2021

Det kan lyde som noget af en omorganisering og der dukker muligvis en masse spørgsmål og modargumenter op til hvorfor, at det ikke er en god idé. Men hæng i, for ligesom at vi ikke er længere end en googlesøgning fra ny viden, og et par klik fra at få middagen leveret til døren — så hviler der sig ligeledes en af de helt store fremtidstrends i vores opfordring.

Det er naturligvis Quick Commerce vi referer til — 3. generations e-commerce.

Der er foretaget tilstrækkelige forbrugerundersøgelser til at konkludere, at onlinekøberens topønsker er hurtig levering, transparens og bekvemlighed. Alligevel forhindrer de traditionelle logistiske spændetrøjer, at forhandlere kan leve op til køberens ønske. For handler man online via en dansk webshop i dag, sendes varen typisk fra et lager placeret udenfor storbyerne. Den logistiske leveringsproces er struktureret således, at varen må forbi et omdelingscenter, hvorfra det afhentes på ny og distribueres videre til kundens adresse eller til en pakkeshop/pakkeboks. Pakken er derfor undervejs i alt fra 1–5 hverdage, selvom det i mange tilfælde kan klares på en eller flere timer.

Her referer vi særligt til de virksomheder, som i forvejen har butikker med lokale placeringer.

Fordelene ved at fokusere mere på levering fra din lokale butik fremfor udkantsplaceret lager er mange. Først og fremmest indskrænkes leveringsdistancen til et minimum, da den korteste ”last mile” distance, er fra den lokale butik og til kundens hjemmeadresse. Det er derfor mere kosteffektivt for dig som forhandler og samtidig giver det mulighed for at fremskynde leveringshastigheden markant.

Hvis der er noget Coronasitationen herunder lock down har lært os, når det kommer til e-commerce, så er det netop at leveringstiden har en afgørende betydning for den online købsoplevelse. Det har forhandlerne naturligvis bemærket, derfor har tv- og radioreklamerne også været domineret af Click & Collect tilbud, for at møde kunden i ønsket om at gøre varen tilgængelig relativt kort tid efter bestilling.

Hertil spørger vi dog… Hvorfor ikke også møde kunden i sit ønske om bekvemlighed og tilbyde levering direkte til døren og dermed spare kunden for den køre-/gå tur? Med Quick Commerce kan du både tilbyde levering indenfor 1–3 timer, men du kan samtidig også give kunden mulighed for, at vælge et mere specifikt leveringstidspunkt på en times interval. Det betyder at du både øger fleksibiliteten for kunden og samtidig undgår den købsbarriere som butiksdistancen kan være. Her har vi altså en løsning der både kan give butikkerne mulighed for at udnytte deres fulde salgspotentiale, og samtidig øge servicen for kunderne.

Varerne er allerede i butikkerne, huslejen bliver ikke mindre, eksistensgrundlaget er salg. Så hvorfor ikke drage nytte af potentiel mersalg hver eneste dag?

Quick Commerce kort opsummeret:

· Levering alle ugens dage 10–22
· Flere afhentnings og leveringsintervaller (ned til én gang i timen)
· Levering indenfor 1–3 timer
· Kunden vælger leveringstidspunkt
· Live tracking
· On Demand Retur (afhentning af retur på kundens hjemmeadresse på tidspunkt efter eget ønske)
· Levering direkte fra butik til kunde (hver butik tildeles en specifik leveringszone)

--

--